Legjobb Agatha Christie könyvek

Agatha Christie brit regényíró, drámaíró és novellaíró volt. Leginkább detektívregényeiről ismert, amelyekben olyan karakterek szerepelnek, mint Hercule Poirot és Miss Marple. Minden idők egyik legnagyobb krimiírójaként tartják számon, műveiből számos film, televíziós műsor és színpadi produkció készült.

Christie az angliai Devonban, Torquayben született 1890-ben, és tizenévesen kezdett írni. Első regényét, A titokzatos ügy Stylesban címűt 1920-ban adta ki, amely bevezette Poirot karakterét. Pályafutása során több mint 80 regényt és novellagyűjteményt írt, amelyek közül sok a krimi műfaj klasszikusává vált. Számos színdarabot is írt, köztük „Az egérfogó” címűt, amely a West End színház történetének leghosszabb ideig játszott darabja.

Christie 1976-ban hunyt el, de művei a mai napig népszerűek, és több mint 100 nyelvre fordították le őket. Írói stílusát, amelyet bonyolult cselekményvezetés, emlékezetes karakterek és a félrevezetések ügyes alkalmazása jellemez, azért szeretik, mert képes az olvasót a végsőkig izgalomban tartani.

Agatha Christie könyvek

Top 10 Agatha Christie könyv

  • „Gyilkosság az Orient expresszen” – Ebben az 1934-ben megjelent klasszikus regényben Hercule Poirot nyomozó egy gyilkossági ügyben nyomoz, amely a luxusvonaton, az Orient Expresszen történik. A könyv összetett cselekményéről és több gyanúsítottjáról nevezetes, így Christie egyik leghíresebb és legmaradandóbb művévé vált.
  • „Az Ackroyd-gyilkosság” – Ez az 1926-ban megjelent könyv váratlan és ellentmondásos fordulatos befejezéséről nevezetes. A történet középpontjában a gazdag gyáros, Roger Ackroyd meggyilkolása és az ezt követő nyomozás áll, amelyet Hercule Poirot nyomozó vezet.
  • „Tíz kicsi néger” – Ez a regény, amely eredetileg 1939-ben jelent meg „Tíz kis néger” címmel, egy klasszikus gyilkossági krimi, amely egy elszigetelt szigeten játszódik. A történet egy csapat idegent követ, akiket meghívnak a szigetre, majd egymás után kezdenek el meghalni.
  • „Az ABC-gyilkosságok” – Ebben az először 1936-ban megjelent könyvben Hercule Poirot nyomozó egy gyilkosságsorozat ügyében nyomoz, amely látszólag mindegyiket összeköti az a tény, hogy az áldozatok neve az ábécé betűivel kezdődik.
  • „A titokzatos stylesi eset” – Ez az első regény, amelyben Hercule Poirot nyomozó szerepel, először 1920-ban jelent meg. Poirot-t egy gyilkossági ügy kivizsgálására hívják az angliai Styles Courtba, egy vidéki házba, és a történet arról nevezetes, hogy számos olyan elemet vezet be, amelyek Christie későbbi műveinek alapelemévé váltak.
  • „Halál a Níluson „ – Ebben az 1937-ben megjelent regényben Hercule Poirot nyomozó egy gyilkossági ügyben nyomoz, amely egy, a Níluson közlekedő luxusgőzösön történik. A könyv egzotikus helyszínéről és nagyszámú, színes szereplőgárdájáról nevezetes.
  • „Holttest a könyvtárszobában” – Ebben az 1942-ben megjelent regényben Miss Marple nyomozó egy gazdag vidéki ház könyvtárában történt gyilkosság ügyében nyomoz.
  • „A titkos ellenfél” – Ez az 1922-ben megjelent regény az első könyv, amelyben a Tommy és Tuppence Beresford nevű nyomozópáros szerepel. A történet középpontjában egy eltűnt örökös felkutatása és az azt övező politikai intrika áll.
  • „Gyilkosság meghirdetve” – Ebben az 1950-ben megjelent regényben Miss Marple nyomozó nyomoz egy gyilkosság ügyében, amelyet a helyi újságban jelentettek be. A könyv a bonyolult cselekményéről és emlékezetes szereplőgárdájáról nevezetes.
  • „A titokzatos Négyes” – Az 1927-ben megjelent regényben Hercule Poirot nyomozó egy titkos társaság, a „Nagy Négyes” után nyomoz, amely a világuralomra tör. A könyv gyors tempójú cselekménye, valamint a veszély és a feszültség érzése miatt figyelemre méltó.

További Agatha Christie könyvek